top of page

F A Q - 21 FEBRUARI 2023

Mijn kind heeft geen ervaring, kan ik hem/haar wel inschrijven bij LaLa Agency?

Dat kan zeker. Wij vinden het juist leuk om nieuwe en unieke gezichten de kans te geven.

 

Als ik mijn kind als model inschrijf zitten we dan vast aan een contract?

Je hoeft bij ons geen contract te ondertekenen, wel vragen we op goed vertrouwen dat als je exclusief bij ons komt minimaal 6 maanden bij ons te blijven als exclusief bureau in Nederland. Deze opbouwtijd hebben wij nodig om uw kind zichtbaar te maken naar ons klanten toe. 

Mocht je niet meer geboekt willen worden via LaLa Agency dan hanteren wij een opzegtermijn van 3 maanden. De opzegtermijn heeft te maken met voorstellen die al naar klanten zijn gestuurd. Hier kan eventueel nog werk uit rollen.

 

Wat verstaat LaLa Agency onder exclusiviteit?

We hebben een zorgvuldige selectie van bijzondere en talentvolle kindermodellen en streven ernaar het meest exclusieve kindermodellenbureau te worden. We werken graag met ervaren kindermodellen maar zijn ook continu bezig met het scouten van nieuw talent. Ons doel is een uniek bestand zonder massaal aanbod. Door het persoonlijke contact en het gericht werken met klanten halen we de leukste opdrachten binnen.

 

Mag ik reageren op social media oproepen als we bij LaLa Agency ingeschreven staan?
Je mag altijd reageren op social media oproepen. We vragen om ons altijd in de cc te zetten. Zodat we samen kunnen bespreken of dit uiteindelijk wel of geen goed idee is en jullie daarin te adviseren. Ook staan we samen sterker en kunnen we kijken of er een vergoeding mogelijk is. Wanneer je kind onderdeel is van LaLa Agency willen we het allerbeste voor hem/haar. 

 

Hoe kan ik mijn kind inschrijven?

Dit kan heel simpel door bovenaan onze website te klikken op Wanna be a model?

Na de aanmelding nemen wij binnen 14 dagen contact met jou op. Als wij enthousiast zijn dan schrijven wij jouw kind graag in bij LaLa Agency. 

 

Zijn er kosten aan de inschrijving verbonden?

Voor de plaatsing op onze website rekenen wij jaarlijks €25,- websitekosten (excl. BTW).

Deze worden alleen berekend als het model een opdracht heeft gekregen in dat jaar. Deze kosten verrekenen wij met de uitbetaling.

 

Hoeveel uur mag mijn kind werken?
Bekijk hier de pagina van de rijksoverheid over kinderen tot 13 jaar in uitvoeringen.


Wat voor een vergoeding kan je per opdracht verwachten?

De meeste opdrachten vergoeden tussen de €120,- en de €250,- euro. Dit is altijd voor een blok van maximaal 4 uur. Of het model nu 1 uur of 4 uur aan het werk is, de vergoeding blijft hetzelfde en is vooraf afgesproken. Voor de hele kleintjes (baby/toddler) zijn de tijdsblokken aanzienlijk korter i.v.m. hun kortere spanningsboog.

Naast de urenvergoeding worden ook de kilometers en eventuele parkeerkosten vergoed. Het model ontvangt voor de gereden kilometers een vergoeding van 23 cent per gereden kilometer. Van dit bedrag is 21 cent per gereden kilometer onbelast. Over de extra ontvangsten dient het model zelf inkomstenbelasting af te dragen.
 

Is de vergoeding bruto of netto?
De vergoeding voor het model zijn privé inkomsten dus je spreekt niet over netto of bruto. Als er afgesproken is dat het model een vergoeding van €100,- krijgt dan ontvang hij/zij ook €100,-.  
LaLa Agency stuurt een factuur naar de klant en zodra deze is betaald maken wij de vergoeding naar het model over. Voor vragen over inkomstenbelasting verwijzen wij jullie door naar de Belastingdienst of een financieel adviseur. 

 

Hoeveel opdrachten kan mijn kind verwachten?
Het aantal opdrachten verschilt per model. Verschillende factoren zijn bepalend, denk aan een bepaalde maat of sommige uiterlijke kenmerken. Het ligt er net aan wat de klant precies zoekt.

 

Hoe werkt een aanvraag?

Als je kind wordt gekozen door de klant dan word je door ons gebeld voor een optie aanvraag. Wij horen dan graag het liefst binnen een uur jullie beschikbaarheid. Hoe groter jullie beschikbaarheid (tussen 9:00 en 17:00 uur) hoe meer kans op een boeking. 

 

Op wat voor dagen worden de fotoshoots meestal gehouden?

De meeste shoots worden op woensdag en/of vrijdag gepland omdat de meeste kinderen dan beschikbaar zijn. Dit vindt ook plaats in de ochtend. Dus als je een optie aanvraag krijgt en je bent de hele dag beschikbaar dan heb je een grotere kans dat je kind de opdracht krijgt. 

 

Mag opa of oma ook mee naar een opdracht?

Natuurlijk wil iedereen het model graag op de foto zien gaan, dit is erg leuk en bijzonder om te zien. Maar vanuit de opdrachtgever wordt altijd gecommuniceerd dat er 1 ouder of verzorger bij aanwezig mag zijn. Teveel mensen op de set zal voor afleiding zorgen. Broertjes of zusjes mogen eventueel mee maar geen vriendjes of vriendinnetjes. Op deze manier gaat de totale aandacht naar het kind.


Wat wordt er verwacht op het moment dat er een shoot is? Hoe lang van tevoren moet je aanwezig zijn? Welke kleding moet ik aan? Welke haardracht? 

Op tijd aanwezig zijn is één van de belangrijkste punten. Een goede verzorging is ook een pre. De haren van het model moeten schoon zijn en zonder haarproducten. Schone en verzorgde nagels zonder nagellak. Plaktatoeages, glitters en sieraden zijn niet toegestaan. Graag oorbellen uit.

Zorg er ook voor dat uw kind effen wit ondergoed aan heeft. 

 

Hoe blijft het portfolio van mijn kind up to date?

Om het portfolio van jouw kind up to date te houden, vragen wij jou eens per 3 maanden de lengte van je kind door te geven in centimeters. Graag de lengte van je kind secuur opmeten zonder schoenen aan.  Als je nieuwe foto’s hebt, stuur je deze dan door? Ook in het geval het kind iets aan zijn/haar uiterlijk heeft veranderd, denk aan veel langer of korter haar. Dit kan via info@lala-agency.nl. Graag in onderwerp van de e-mail het woord UPDATE vermelden. Als we geen recente maten hebben, kunnen wij je kind niet goed voorstellen aan de klant. Wij werken met centimeters en niet met kledingmaten. 

 

Waar wordt LaLa Agency blij van :-)

We stellen het op prijs als de ouders snel (het liefst binnen een uur) reageren op onze optie aanvragen. Zo kunnen wij snel communiceren naar onze klanten en maken de modellen meer kans op de opdracht.

 

Bij vragen kun je ons altijd mailen, bellen of appen:

info@lala-agency.nl | +31 6 81 26 06 48

bottom of page